ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 perc

NEHÉZSÉGI FOK: könnyű

ADAG: 4

Hozzávalók:

  • 4 báránycsülök szelet
  • 8 evőkanál pirított, apróra vágott dió
  • Olívaolaj
  • Bors
  • Püré:
    • 150 g hámozott, magozott körte
    • ¼ vanília rúd
    • 15 g vaj
    • 1 evőkanál cukor

Elkészítés

1. Borsozuzuk meg a hússzeletek mindkét oldalát és forgassuk bele a diókéregbe. Nagy serpenyőben forró olajon pirítsuk meg a hússzeletek mindkét oldalát közepes lángon körülbelül 7 percig. A felesleges olaj eltávolítására, szedjük ki a húst konyhai papírtörlőre.

2. Vajon pároljuk meg a körtéket közepes lángon a vaníliával és adjuk hozzá a cukrot. Ha megpuhultak a körték, akkor pürésítsük le.

3. Tálaljuk a húst a körtepürével együtt.

Tippek, ötletek:

Ebben az esetben a diófélék tökéletesen illeszkednek a bárányhúshoz. Fontos megjegyezni azonban, hogy a diófélék könnyen megégnek, ezért nem szabad túl forró olajon pirítani őket.