Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 6.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Mikes Márk Medvehagymás zöldkéregben sült báránykeresztfartő, citrusos tavaszi főzelékkel Sokan vagyunk, akik hatalmas lelkesedéssel vártuk már a márciust, hiszen nekünk pécsieknek ez a hónap…

Részletek

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 5.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! BÁRÁNYCOMB „VADASAN” SZALVÉTAGOMBÓCCAL A vadashoz számtalan élményem fűződik, de talán a legizgalmasabb kalandom a legelső saját készítésű vadasom volt, amelyet – mily meglepő –…

Részletek

Töltött bárányszelet

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 4 csont nélküli nyakszelet 4 szelet sajt 4 szelet sonka 1 felvert tojás Liszt Zsemlemorzsa Saláta levelek Őrölt bors Olívaolaj Só Elkészítés 1. Sózzuk meg a hússzeleteket, majd rakjunk mindegyikre egy szelet sajtot és egy szelet sonkát. Tekerjük fel a hússzeleteket úgy, hogy közben szorosan…

Részletek

Szent Jakab bárányszelet

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 8 báránycomb szelet 4 szelet sajt 4 vékony szelet Serrano sonka 2 tojás Liszt Zsemlemorzsa 350g főtt burgonya 40g vaj Őrölt bors Olívaolaj Só Elkészítés 1. Borsozuzuk meg a hússzeletek mindkét oldalát és forgassuk bele a diókéregbe. Nagy serpenyőben forró olajon pirítsuk meg a hússzeletek…

Részletek

Diókéregben sült báránycsülök körtepürével

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 perc NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 4 báránycsülök szelet 8 evőkanál pirított, apróra vágott dió Olívaolaj Só Bors Püré: 150 g hámozott, magozott körte ¼ vanília rúd 15 g vaj 1 evőkanál cukor Elkészítés 1. Borsozuzuk meg a hússzeletek mindkét oldalát és forgassuk bele a diókéregbe. Nagy serpenyőben forró olajon pirítsuk…

Részletek

Pácolt báránynyak szelet fokhagymával és kakukkfűvel

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc + 3 óra pácolás NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 8 báránynyak szelet 4 gerezd fokhagyma 160g gomba 340g kisméretű hámozott burgonya Olívaolaj 10g mogyoró 5g bazsalikom levél 15g sherry ecet Friss kakukkfű Őrölt bors Só Elkészítés 1. Szeleteld fel a fokhagymákat néhány friss kakukkfűvel. Keverjük össze néhány evőkanál olívaolajjal és…

Részletek

Bárány és sült krumpli (Lamb&chips) tartármártással

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű ADAG: 4 Hozzávalók: 90 dkg bárányborda szelet 40 dkg burgonya Olívaolaj Só Bors Tartármártás: 1/2 snidling 20g csemege uborka 15g kapribogyó 1 csokor petrezselyem 150g majonéz Elkészítés 1. Főzze meg a burgonyát egészben bő sós vízben 20-25 percig közepes lángon. Ezután öntse le róla a vizet. 2. Borsozzuk…

Részletek

Báránysült francia lecsóval

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű ADAG: 4 Hozzávalók: 90 dkg bárányborda szelet A lecsóhoz: 1 cukkini 1 hagyma 1 piros paprika ½ padlizsán 300g sült paradicsom Olívaolaj Só Elkészítés 1. A sütőben olívaolajjal leöntva süssük meg a bárányborda szeleteket letakarva közepes hőmérsékleten, amíg meg nem pirul. 2. Közben a lecsóhoz vágjuk fel a…

Részletek

Barna sörös báránycsülök

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű ADAG: 4 Hozzávalók: 4 darab báránycsülök szelet 4 db mogyoróhagyma 3dl barna sör 35g nádcukor melasz Olaj Só Bors Püré: 3,5 dl tej 50g tejszín 40g vaj 350g hámozott főtt burgonya Elkészítés 1. Mindkét oldalon sózzuk és borsozzuk meg a hússzeleteket és egy nagy forró serpenyőben 5-6 perc…

Részletek