Miért is érdemes sportolóként is juh- és bárányhúst fogyasztani?

Szeretek egészségesen és változatosan táplálkozni, ezért sportolóként arra törekszem, hogy a lehető leghasznosabb és legjobb minőségű tápanyagokat jutassam be a szervezetembe. A rendszeres és aktív fizikai aktivitásom mellett azonban nem mindegy, milyen tápanyagokat milyen étrenddel pótolok. A juh és bárányhús kiváló fehérjeforrás, ha eddig azt hitted, hogy le kell róla mondanod a sertéshúshoz hasonlóan, akkor…

Details

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 4.

Szilveszteri buliváró Sokan vagyunk, akik nagyon várjuk már a Szilvesztert. Vannak, akik az év lezárását ünneplik és vannak, akik az új év eljövetelének a tisztaságát, a megújulás lehetőségét látják benne. Vannak, akik viszont szimplán azért, mert hatalmasat lehet bulizni aznap. Számomra a legnagyszerűbb a Szilveszterben azoknak a kis ételfalatkáknak az elkészítése, mely évek óta hatalmas…

Details

Konferenciákon, kiállításokon, vásárokon és expo-kon való megjelenések 2018-ban

2018-ban a kampány népszerűsítéséhez 8 eseményen vettünk részt. A kampány első évében augusztustól szeptemberig folyamatosan megjelentünk különböző helyszíneken, hogy népszerűsítsük a bárány- és juhfogyasztást Magyarországon. Az események a célcsoportoknak megfelelően lettek kiválasztva: néhány eseménnyel a lakosságot céloztuk meg, de célunk volt a szakemberek (állattartók, dietetikusok, táplálkozástudósok) elérése is a szakmai konferenciák által. A teljes listát…

Details

Rádió-interjúk 2018-ban

A kampánnyal kapcsolatos interjúk a következő rádiókban jelentek meg: 1.TREND FM A Trend FM egy magyar rádióállomás, amely a 94.2-es frekvencián működik.  Az adás időpontja: 2018. november 22. Hetente 193 000, naponta 71 000 hallgató A Trend FM-en egy 40 perc hosszúságú interjú készült a bárányhús projekt témájában, így minden téma alapos kifejtésre került. A műsor egy…

Details

Rólunk szólnak a hírek a nyomtatott sajtóban is

A pályázati kereteknek megfelelően 2018-ban 10 hirdetésünk jelent meg a nyomtatott sajtóban. Ezek részleteit az alábbi táblázat tartalmazza. 1.táblázat: Hirdetések a nyomtatott sajtóban Megjelenési példányszám vagy olvasószám Megjelenési példányszám vagy olvasószám Megjelenési példányszám vagy olvasószám Fejér Megyei Hírlap 2018.11.15. 147 000 Napló (Veszprém megye napilapja) 2018.11.15. 120 000 Dunaújvárosi Hírlap 2018.11.15. 8000 Vasárnap Reggel 2018.11.18.…

Details

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 3.

A tökéletes leves nyomában Talán nincs olyan területe a gasztronómiának, amit ne kedvelnék, de azt bátran kijelenthetem, hogy leves-fronton bármi és bármennyi jöhet. Sokszor képes vagyok annyi levest enni a családi asztalnál, hogy esélyem sincs a főétel elfogyasztására. Vannak kifejezetten „leveses” napok nálunk, amikor semmi mást nem eszünk, mint egy gazdag levest, frissen sült pogácsával.…

Details

Tények és tévhitek a bárány- és a juhhússal kapcsolatban

A bárány- és a juhhús hagyományosan fontos szerepet tölt be a táplálkozásunkban, és mindezt a tudomány oldaláról is meg tudjuk magyarázni. Az ember mindenevő, húsra több okból is szüksége van a szervezetünknek: egyrészt az energiabevitel és az élvezeti érték szempontjából, másrészt azért, mert a húsokat alkotó fehérjék részben olyan aminosavakból épülnek fel, amelyeket a növényi…

Details

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 1.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel új gasztroblog-sorozatot indítunk. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Mikes Márk Szupergyors ünnepi vacsora Számomra az egyik legizgalmasabb dolog a főzésben, ha a különféle nemzetek klasszikus ételeit készíthetem, felfedezhetem az adott ország fűszereit,…

Details