Animációs filmekkel a bárány- és juhhús népszerűsítéséért

A pályázati program keretében, az Európai Unió támogatásával volt lehetőségünk arra is, hogy promóciós videókat készítsünk el. Három ilyen videó készült a spanyol partner közreműködésével közösen, melyek megtalálhatóak honlapunkon (http://barihus.hu/videok/) vagy a Youtube-on (Barimesék 1 Rozi; Barimesék 2 Mili; Barimesék 3 Dorka). Az alábbi kedves videók nem a jól megszokott, bejáratott szlogeneket ismételgetik a nézőknek…

Details

A legeltetés előnyei, a juhok erdőtüzek elleni védelmi szerepe

Blogunk következő részében a gazdasági állatok, de különösen a juhok legeléséről és ennek előnyeiről fogunk beszélni, majd a birkák és az erdőtüzek különleges kapcsolatát tárjuk föl. A legeltetés előnyei Bár a legeltetésnek és a legelőn tartásnak (azaz a külterjes, extenzív gazdálkodásnak) napjainkban jóval kisebb a szerepe, ez az állattartási forma évszázadokon keresztül végigkísérte az emberiség…

Details

A bárány- és juhhús táplálkozási előnyei

Ebben a bejegyzésben rávilágítunk számos olyan érdekességre, amely a juh- és bárányhús tápanyag-összetételéről és emberi egészségre gyakorolt hatásáról szól. A bárányhús a vörös húsok közé sorolható, és optimális arányban tartalmazza a szervezet számára legfontosabb esszenciális aminosavakat, nyomelemeket, vitaminokat és esszenciális zsírsavakat. Ezen felül megfelelő arányban tartalmazza (főleg a fiatalabb egyedek) a koleszterint is (Nagy et…

Details

Európai Uniós támogatással a bárány- és juhhús népszerűsítéséért

Az egészséges táplálkozás nem nélkülözheti a kiváló minőségű hústermékek fogyasztását. Ebből a szempontból a nagy állattenyésztési ágazatok mellett (baromfi, sertés, szarvasmarha) a kiskérődző ágazatok is kiemelt szereppel bírnak a piacon. Amíg a hazánktól keletre fekvő területeken, például a Balkánon, a kiskérdőzők tejéből és húsából készült termékek alapvető élelmiszerek, addig Magyarországon jellemzően luxus fogyasztási cikként jelennek…

Details