ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc

NEHÉZSÉGI FOK: könnyű

ADAG: 4

Hozzávalók:

  • 8 báránycomb szelet
  • 4 szelet sajt
  • 4 vékony szelet Serrano sonka
  • 2 tojás
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • 350g főtt burgonya
  • 40g vaj
  • Őrölt bors
  • Olívaolaj

Elkészítés

1. Borsozuzuk meg a hússzeletek mindkét oldalát és forgassuk bele a diókéregbe. Nagy serpenyőben forró olajon pirítsuk meg a hússzeletek mindkét oldalát közepes lángon körülbelül 7 percig. A felesleges olaj eltávolítására, szedjük ki a húst konyhai papírtörlőre.

2. Vajon pároljuk meg a körtéket közepes lángon a vaníliával és adjuk hozzá a cukrot. Ha megpuhultak a körték, akkor pürésítsük le.

3. Tálaljuk a húst a körtepürével együtt.

Tippek, ötletek:

Ebben az esetben a diófélék tökéletesen illeszkednek a bárányhúshoz. Fontos megjegyezni azonban, hogy a diófélék könnyen megégnek, ezért nem szabad túl forró olajon pirítani őket.