ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc
NEHÉZSÉGI FOK: könnyű
ADAG: 4
Hozzávalók:
- 4 csont nélküli nyakszelet
- 4 szelet sajt
- 4 szelet sonka
- 1 felvert tojás
- Liszt
- Zsemlemorzsa
- Saláta levelek
- Őrölt bors
- Olívaolaj
- Só
Elkészítés
1. Sózzuk meg a hússzeleteket, majd rakjunk mindegyikre egy szelet sajtot és egy szelet sonkát. Tekerjük fel a hússzeleteket úgy, hogy közben szorosan nyomjuk.
2. Panírozzuk be a szeleteket, majd olívaolajon, közepes lángon süssük arany barnára. Szedjük ki a szeleteket konyhai papírtörlőre.
3. Tálaljuk a húst zöld salátalevelekkel.
Tippek, ötletek:
A feltekert hússzeletek igen vastagok lehetnek, ezért mindenképpen közepes lángon süssük, hogy a hús közepe is kellően át tudjon sülni.