Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 7.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Bárányhússal töltött petrezselyem-ravioli, füstös paprikaszósszal, pirított erdei gombával Amikor jópár hónappal ezelőtt elhatároztam, hogy elkezdek kísérletezni a színes tésztákkal, nem gondoltam volna, hogy szerelembe…

Details

Bárányhús: váljék egészségünkre!

Karakteres íze miatt a juhhúsért egyesek rajonganak, mások inkább tartózkodnak tőle. Bár már a hazai éttermekben is egyre gyakrabban találkozhatunk fiatal bárányhúsból készült fogásokkal, a magyar háziasszonyok ritkán használják ezt a remek alapanyagot.  Pedig a bárány egy magas fehérjetartalmú, sovány húsféle, könnyen emészthető, ráadásul a tévhitekkel ellentétben könnyen és gyorsan elkészíthető alapanyag. Így nemcsak húsvétkor,…

Details

Miért egyenek a gyerekek is bárány- és juhhúst?

A húsok, így a juh- és bárányhús is értékes fehérje- és ásványianyag-tartalmuk miatt a naponta javasolt élelmiszerek közé tartoznak gyerekek esetében is. Fehérjéik teljes értékűek, azaz a nélkülözhetetlen aminosavakat is tartalmazzák. Zsírtartalmuk tág határok között változhat, ezt a választásunkkor figyelembe kell venni. A juh- és bárányhúsból főleg a soványabban részeket válasszuk gyerekek esetében is.  A…

Details

Friss piaci információk

Szeretne friss piaci információkhoz jutni a juh- és kecsketenyésztéssel kapcsolatban?! Akkor a Magyar Juhászat és Kecsketenyésztés lapot olvassa el! A „Magyar Juhászat és Kecsketenyésztés” című lapot a Juh Terméktanács 1992 áprilisában alapította, akkor még „Magyar Juhászat” címmel. Az első két évben még negyedéves lapként, azt követően havi lap formájában tájékoztatta az olvasókat a juhászat aktuális…

Details

TV-interjú 2019. március 29.

A Reggeli-ben interjút adott a bárányhús népszerűsítésének témájában:

Kukovics Sándor a Juh-és Kecske Terméktanács képviseletébenDr. Soós Mihály az Innofood Marketing Kft. képviseletébenMikes Márk gasztroblogger

A műsor elérhető itt: https://www.rtlmost.hu/reggeli-p_7726/reggeli-2019-03-29-c_12322659

Az adás időpontja: 2019. március 29. A műsor elérése: 186 000 fő

A 2019-es kóstoltató kampány

A Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban, a 2018-2020 közötti időszakra vonatkozó Európai Uniós támogatást nyert a juh- és kecskehús fogyasztásának népszerűsítésére, valamint annak újrapozícionálására. Ennek keretében megrendezésre került a bárányhús kóstoltatási kampány is. Csakúgy, mint a Bárány Napokat, a kóstoltatást…

Details

Beszámoló a Bárány Napokról 2019-ben

Mint az a Bárány Napokról szóló korábbi blogbejegyzésekben is szerepel, a Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezettel összhangban a 2018-2020 közötti időszakra európai uniós támogatási forrásokat nyert el a juh- és kecskehús népszerűsítésére és újrapozícionálására. E projekt keretében zajlott le a tavalyi…

Details

Szaftos bárány nyakasorja

Elkészítési idő: 35 perc Nehézségi fok: egyszerű Adagok száma: 4 Hozzávalók: 12 báránynyak szelet 240g vöröshagyma 15g fokhagyma 40g zsemlemorzsa 420g fenyőmag 2 főtt tojás 65g fehér bor 600g húsleves alaplé Sáfrány Olaj Liszt 1 babérlevél Petrezselyem Só Bors Elkészítés: 1. Egy nagy edényben olajon pirítsuk meg a besózott és belisztezett hússzeleteket mindkét oldalán aranybarnára.…

Details

Rántott bárány nyakasorja mustárral és zöldfűszerekkel

Nehézségi fok: egyszerű Elkészítési idő: 10 perc + 3 óra pácolás Adagok száma: 4 Hozzávalók: 8 báránynyak szelet 20g méz 10g mustár 1 tojás Zsemlemorzsa Liszt Néhány vágott friss fűszernövény (petrezselyem, koriander, kakukkfű, rozmaring, oregano …) Olaj Só Őrölt bors Elkészítés: 1. Keverjük össze a mézet, a zöldfűszereket és a mustárt, majd a besózott hússzeleteket…

Details