Szeretne friss piaci információkhoz jutni a juh- és kecsketenyésztéssel kapcsolatban?! Akkor a Magyar Juhászat és Kecsketenyésztés lapot olvassa el!

A „Magyar Juhászat és Kecsketenyésztés” című lapot a Juh Terméktanács 1992 áprilisában alapította, akkor még „Magyar Juhászat” címmel. Az első két évben még negyedéves lapként, azt követően havi lap formájában tájékoztatta az olvasókat a juhászat aktuális kérdéseiről. A lap 1997. szeptemberi számától alakult át és kapta meg a jelenlegi nevét: „Magyar Juhászat és Kecsketenyésztés”. A Juh Terméktanács 2013-ban alakult át, és azóta a szervezet teljes neve a „Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet”, de a rövid neve továbbra is „Juh Terméktanács”.

A lapot Szerkesztő Bizottság készíti, és hivatásos olvasó- és tördelő szerkesztő és szerkesztő munkája eredményeként kapja meg a havonta megjelenő formáját. A Szerkesztő Bizottság meghatározó részét az első megjelenés óta ugyan azon tagok adják, mellettük néhány, az ágazat számára jelentős személyiség kapcsolódik be a munkába. A lap az első 15 évben önálló lapként jelent meg, de költségtakarékossági okból az utóbbi 12 évben a Magyar Mezőgazdaság című hetilap havi mellékleteként jut az érdeklődő olvasók kezébe. A lap elektronikus változata is eljut a szervezet tagjaihoz, emellett, ez a változat a Magyar Mezőgazdaság című hetilap honlapján ugyancsak elérhető.

Az összes szám elérhető az alábbi linken: https://www.juhtermektanacs.hu/index.php/kiadvanyok/