A kampány lezárult: „Válaszd a kiváló ízű, fenntartható és természetes juhhúst! Keresd az európait!”

A Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet (röviden: Juh Terméktanács) és a spanyol testvérszervezet, az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) közösen a 2018-2020 közötti időszakra Európai Uniós támogatást nyert a juh- és kecskehús fogyasztásának európai népszerűsítésére 6,825 millió euró értékben. A pályázat keretében Magyarországon csak a bárányés juhhús népszerűsítésére került…

Details

A birkahúsfogyasztás késlelteti az időskori elbutulást

Amerikai kutatók bebizonyították majdnem 1800 brit lakos étkezési szokásainak egy évtizedig tartó (2006-2016) tanulmányozásával, hogy az időskori elbutulást azok a táplálékok gátolták a legjobban, amelyek növelték az agyban lévő, az agyat védő fehérjék mennyiségét. Ezek közé tartozik a vörös húsok közül a birkahús is. Auriel Willette és munkatársai a Journal of Alzheimer’s Disease szakfolyóiratban publikálták…

Details

Megjelenések a nyomtatott sajtóban 2020

A „European Promotional Campaign of Sheep and Goat meat in Spain and Hungary (2018-2020) – INTEROVIC-JKTTSZSZ” projekt keretében 10 nyomtatott sajtós megjelenést vállaltunk 2020-ban. Médium – 2020 Megjelenés dátuma Megjelenési példányszám vagy olvasószám Agrárvilág áprilisi száma 2020. 04. 20. 8 000 Vendéglátás magazin – áprilisi szám 2020. 04. 01. 6 500 Magyar Mezsgye – júniusi…

Details

Rádiós interjúk eredményei 2020

A „European Promotional Campaign of Sheep and Goat meat in Spain and Hungary (2018-2020) – INTEROVIC-JKTTSZSZ” projekt keretében 2 rádiós  megjelenést vállaltunk 2020-ban. A megjelenések a következő rádiókban jelennek meg: TREND FM: interjú, 2020. június 5-én (ismétlés 2020. június 6-án) A Trend FM egy magyar rádióállomás, amely a 94.2-es frekvencián működik.  Hetente 193 000, naponta 71 000…

Details

Friss piaci információk a juh- és kecsketenyésztéssel kapcsolatban

A „Magyar Juhászat és Kecsketenyésztés” című lapot a Juh Terméktanács 1992 áprilisában alapította, akkor még „Magyar Juhászat” címmel. Az első két évben még negyedéves lapként, azt követően havi lap formájában tájékoztatta az olvasókat a juhászat aktuális kérdéseiről. A lap 1997. szeptemberi számától alakult át és kapta meg a jelenlegi nevét: „Magyar Juhászat és Kecsketenyésztés”. A…

Details

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 14.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Provence-i paradicsomos raguban párolt báránylapocka, francia lecsóval Sokat gondolkodom azon, hogy egy étel vajon mitől válhat igazán kiemelkedővé, mitől lesz örökérvényű klasszikus egy fogás?…

Details

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 13.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Faszéngrillen sült bárányhúsos bruschetta, füstös paprikasalátával Valószínűleg, sokan vagyunk úgy, hogy annak ellenére, hogy vége a nyárnak, még egyáltalán nem mondtunk le a szabadtéri…

Details

Bárányhús kóstoltatás 2020.

A 779596 – INTEROVIC-JKTTSZSZ azonosítójú, „European Promotional Campaign of Sheep and Goat meat in Spain and Hungary (2018-2020) – INTEROVIC-JKTTSZSZ” projekt keretében áruházi kóstoltatást végeztünk. A bárányhús népszerűsítő kampány keretében szervezett bárányhús kóstoltatást 5 különböző helyszínen (SPAR és INTERSPAR áruházak), Budapesten valósítottuk meg. A kóstoltatások időpontja: 2020. augusztus 28. péntek délután 14-20 óráig A kóstoltatások…

Details