ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc + 3 óra pácolás

NEHÉZSÉGI FOK: könnyű

ADAG: 4

Hozzávalók:

  • 8 báránynyak szelet
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 160g gomba
  • 340g kisméretű hámozott burgonya
  • Olívaolaj
  • 10g mogyoró
  • 5g bazsalikom levél
  • 15g sherry ecet
  • Friss kakukkfű
  • Őrölt bors

Elkészítés

1. Szeleteld fel a fokhagymákat néhány friss kakukkfűvel. Keverjük össze néhány evőkanál olívaolajjal és kenjük be a hússzeleteket a páccal és hagyjuk néhány órát állni.

2. Eközben főzzük meg a burgonyát bő sós vízben. Öntsük le róla a vizet.

3. Tisztítsuk meg a gombákat és vágjuk negyedekre. Pirítsuk meg a gombákat olívaolajon egy nagy serpenyőben közepes lángon. Sózzuk meg.

4. Egy nagy serpenyőben süssük meg a hússzeleteket mindkét oldalon közepes lángon, majd borsozzuk.

5. A mogyorót a serpenyőben maradt fokhagymával és bazsalikommal pirítsuk meg, sózzuk és adjunk hozzá sherry ecetet. Tálaljuk a hússzeleteket a burgonyával és locsoljuk meg a fűszeres mártással.