Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi fok: egyszerű

Adagok száma: 4

Hozzávalók:

  • 12 báránynyak szelet
  • 240g vöröshagyma
  • 15g fokhagyma
  • 40g zsemlemorzsa
  • 420g fenyőmag
  • 2 főtt tojás
  • 65g fehér bor
  • 600g húsleves alaplé
  • Sáfrány
  • Olaj
  • Liszt
  • 1 babérlevél
  • Petrezselyem
  • Bors

Elkészítés:

1. Egy nagy edényben olajon pirítsuk meg a besózott és belisztezett hússzeleteket mindkét oldalán aranybarnára. Vegyük ki a húst és itassuk le róla az olajat. Ugyanebben az olajban fogjuk megpirítani a fenyőmagot és a zsemlemorzsát. Apróra vágjuk a vöröshagymát és megpirítjuk a abban az edényben, amelyben a húst sütöttük.

2. Miután közepen lángon üvegesre pároltuk a hagymát, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk tovább. Adjuk hozzá a hússzeleteket és a fehérbort, majd alacsonyabb fokozaton főzzük tovább.

3. Adjuk hozzá a kenyérmorzsát és az apróra vágott fenyőmagot, a sáfrányt és az alaplevet. Fedjük le és kb. 20 percig közepes lángon főzzük.

4. Megsózzuk és friss, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Jó étvágyat!