Báránysült mentamártással

Kóstold meg a különleges ízvilágát a frissen sütött, zsenge bárány combnak, melyet egy friss mentaszósz koronáz meg. Hagyd, hogy az ízek elkalauzoljanak egy gasztronómiai ízutazásra, amelyet ezúttal Annuskám álmodott meg!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg burgonya
  • 2 lilahagyma
  • 4 paradicsom
  • 2 vastag szelet báránycomb (kb. 1 kg)
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 3 evőkanál oregánó
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1/2 teáskanál kakukkfű
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 dl alaplé

A mentamártáshoz:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 2 evőkanál napraforgómag
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csipet fokhagymapor
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál  olívaolaj
  • 1-2 evőkanál víz

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó-felső sütés (vagy 160 fok légkeverésen). A burgonyát meghámozzuk és ha van közte nagyobb, elfelezzük. A lilahagymákat meghámozzuk, negyedeljük. A paradicsomokat elfelezzük.

2. Egy sütőtálat kibélelünk két réteg sütőpapírral úgy, hogy jócskán túl lógjon a tálon. A közepébe helyezzük az előkészített zöldségeket és sózzuk, borsozzuk.

3. Ráfektetjük a két húst és alaposan fűszerezzük a sóval, borssal, fokhagymával és a zöldfűszerekkel minden oldalukon. Meglocsoljuk az olajjal és alaposan belemasszírozzuk a fűszereket a húsba.

4. Meglocsoljuk az alaplével és a papírt áthatjuk rajta és alaposan bebugyoláljuk, hogy teljes fedésben legyenek. Sütőbe tesszük és 3-3,5 órát sütjük. Ekkor kinyitjuk a papírt és pirultra sütjük további 10 perc alatt.

5. A menta mártáshoz mindent egy késes aprítóba teszünk és krémesre dolgozzuk. Az elkészült hússal és sült zöldségekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

[cc_share]

Receptek

Mentás báránycomb steak  

Tovább folytatjuk a gasztronómiai kalandozást. Ezúttal Kalivoda Timi készített nekünk egy ínycsiklandó steak-et! Fogadjátok szeretettel! Ha húsételhez keresünk receptet, megannyi izgalmas ötletet találhatunk a receptkönyvekben és internetes recepttárakban, de...

bővebben

Ínyenc bárányburger fokhagymás majonézzel

A most következő receptet Kálci készítette el a számunkra. Fogadjátok szeretettel! "A hamburgerről él egy olyan tévhit, hogy egészségtelen. Nyílván azért alakult ki ez a kép, mert a gyorséttermek cukorral felfújt bucikban szinte zöldségek nélkül kínálják számunkra....

bővebben

További receptek

hoja

Élvezze a fenntartható húst!

Ezek a receptek ízletes és környezetbarát húsból készülnek. Fedezze fel, miért kedvez a legeltetés a fenntarthatóságnak és a vidékfejlesztésnek hazánkban.

Hol lehet megvásárolni
a bárány- és juhhúst?

Keresse meg a legközelebbi üzletet, és élvezze az egyedi ízt!