Bárány steak édes-savanyú cseresznyeparadicsommal

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi fok: egyszerű

Adagok száma: 4

Hozzávalók:

  • 4 szelet bárány steak
  • 1 újhagyma
  • 20 cseresznyeparadicsom
  • 50ml szójaszósz
  • 1 kanál barna cukor
  • 20ml rizsecet
  • Olaj
  • Bors

Elkészítés:

1. A paradicsomokat dobjuk bele nehány percre forró vízbe, majd vegyük ki és tegyük őket jeges vízbe. Hámozzuk meg és tegyük félre.

2. Alacsony hőfokon főzzük fel a szójaszószt az esettel és a cukorral. Ha a cukor feloldódott, adjuk hozzá a paradicsomokat és főzzük tovább. 

3. Eközben sózzuk és borsozzuk meg a hússzeleteket és olajon pirítsuk meg mindkét oldalát.

4. A paradicsomok alatt vegyük fel a hőfokot, hogy a szójaszószt redukáljuk. Tálaljuk a hússzeleteket a paradicsomokkal és frissen vágott újhagymával.

Jó étvágyat!

Receptek

BURGUNDI VÖRÖSBOROS BÁRÁNYPITE

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 34. A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel az új projektben is tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója ismét Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és...

bővebben

Lassan sült báránycomb

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 32. A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel az új projektben is tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója ismét Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és...

bővebben

További receptek

hoja

Élvezze a fenntartható húst!

Ezek a receptek ízletes és környezetbarát húsból készülnek. Fedezze fel, miért kedvez a legeltetés a fenntarthatóságnak és a vidékfejlesztésnek hazánkban.

Hol lehet megvásárolni
a bárány- és juhhúst?

Keresse meg a legközelebbi üzletet, és élvezze az egyedi ízt!