ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc
NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű
ADAG: 4
Hozzávalók:
- 90 dkg bárányborda szelet
- 40 dkg burgonya
- Olívaolaj
- Só
- Bors
Tartármártás:
- 1/2 snidling
- 20g csemege uborka
- 15g kapribogyó
- 1 csokor petrezselyem
- 150g majonéz
Elkészítés
1. Főzze meg a burgonyát egészben bő sós vízben 20-25 percig közepes lángon. Ezután öntse le róla a vizet.
2. Borsozzuk meg a húst és bőséges forró olajban süssük közepes lángon addig, amíg meg nem pirul.
3. Eközben vágjuk cikkekre a főtt burgonyát és olívaolajban süssük addig, amíg meg nem barnul, majd szedjük ki.
4. Vágjuk össze a tartármártás hozzávalóit, majd keverjük össze az egészet majonézzel. Szükség esetén sózzuk meg.
5. A sült bárányhúst és a krumplit a tartármártással együtt szolgáljuk fel.