Bárány és sült krumpli (Lamb&chips) tartármártással

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc

NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű

ADAG: 4

Hozzávalók:

  • 90 dkg bárányborda szelet
  • 40 dkg burgonya
  • Olívaolaj
  • Bors

Tartármártás:

  • 1/2 snidling
  • 20g csemege uborka
  • 15g kapribogyó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 150g majonéz

Elkészítés

1. Főzze meg a burgonyát egészben bő sós vízben 20-25 percig közepes lángon. Ezután öntse le róla a vizet.

2. Borsozzuk meg a húst és bőséges forró olajban süssük közepes lángon addig, amíg meg nem pirul.

3. Eközben vágjuk cikkekre a főtt burgonyát és olívaolajban süssük addig, amíg meg nem barnul, majd szedjük ki.

4. Vágjuk össze a tartármártás hozzávalóit, majd keverjük össze az egészet majonézzel. Szükség esetén sózzuk meg.

5. A sült bárányhúst és a krumplit a tartármártással együtt szolgáljuk fel.

Receptek

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 16.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel az új projektben is tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója ismét Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált...

bővebben

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 15.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel az új projektben is tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója ismét Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált...

bővebben

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 13.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok...

bővebben

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 14.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok...

bővebben

További receptek

hoja

Élvezze a fenntartható húst!

Ezek a receptek ízletes és környezetbarát húsból készülnek. Fedezze fel, miért kedvez a legeltetés a fenntarthatóságnak és a vidékfejlesztésnek hazánkban.

Hol lehet megvásárolni
a bárány- és juhhúst?

Keresse meg a legközelebbi üzletet, és élvezze az egyedi ízt!