ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc + 3 óra pácolás
NEHÉZSÉGI FOK: könnyű
ADAG: 4
Hozzávalók:
- 8 báránynyak szelet
- 4 gerezd fokhagyma
- 160g gomba
- 340g kisméretű hámozott burgonya
- Olívaolaj
- 10g mogyoró
- 5g bazsalikom levél
- 15g sherry ecet
- Friss kakukkfű
- Őrölt bors
- Só
Elkészítés
1. Szeleteld fel a fokhagymákat néhány friss kakukkfűvel. Keverjük össze néhány evőkanál olívaolajjal és kenjük be a hússzeleteket a páccal és hagyjuk néhány órát állni.
2. Eközben főzzük meg a burgonyát bő sós vízben. Öntsük le róla a vizet.
3. Tisztítsuk meg a gombákat és vágjuk negyedekre. Pirítsuk meg a gombákat olívaolajon egy nagy serpenyőben közepes lángon. Sózzuk meg.
4. Egy nagy serpenyőben süssük meg a hússzeleteket mindkét oldalon közepes lángon, majd borsozzuk.
5. A mogyorót a serpenyőben maradt fokhagymával és bazsalikommal pirítsuk meg, sózzuk és adjunk hozzá sherry ecetet. Tálaljuk a hússzeleteket a burgonyával és locsoljuk meg a fűszeres mártással.