Pácolt báránynyak szelet fokhagymával és kakukkfűvel

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc + 3 óra pácolás

NEHÉZSÉGI FOK: könnyű

ADAG: 4

Hozzávalók:

  • 8 báránynyak szelet
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 160g gomba
  • 340g kisméretű hámozott burgonya
  • Olívaolaj
  • 10g mogyoró
  • 5g bazsalikom levél
  • 15g sherry ecet
  • Friss kakukkfű
  • Őrölt bors

Elkészítés

1. Szeleteld fel a fokhagymákat néhány friss kakukkfűvel. Keverjük össze néhány evőkanál olívaolajjal és kenjük be a hússzeleteket a páccal és hagyjuk néhány órát állni.

2. Eközben főzzük meg a burgonyát bő sós vízben. Öntsük le róla a vizet.

3. Tisztítsuk meg a gombákat és vágjuk negyedekre. Pirítsuk meg a gombákat olívaolajon egy nagy serpenyőben közepes lángon. Sózzuk meg.

4. Egy nagy serpenyőben süssük meg a hússzeleteket mindkét oldalon közepes lángon, majd borsozzuk.

5. A mogyorót a serpenyőben maradt fokhagymával és bazsalikommal pirítsuk meg, sózzuk és adjunk hozzá sherry ecetet. Tálaljuk a hússzeleteket a burgonyával és locsoljuk meg a fűszeres mártással.

[cc_share]

Receptek

Mentás báránycomb steak  

Tovább folytatjuk a gasztronómiai kalandozást. Ezúttal Kalivoda Timi készített nekünk egy ínycsiklandó steak-et! Fogadjátok szeretettel! Ha húsételhez keresünk receptet, megannyi izgalmas ötletet találhatunk a receptkönyvekben és internetes recepttárakban, de...

bővebben

Báránysült mentamártással

Kóstold meg a különleges ízvilágát a frissen sütött, zsenge bárány combnak, melyet egy friss mentaszósz koronáz meg. Hagyd, hogy az ízek elkalauzoljanak egy gasztronómiai ízutazásra, amelyet ezúttal Annuskám álmodott meg! Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya 2...

bővebben

Ínyenc bárányburger fokhagymás majonézzel

A most következő receptet Kálci készítette el a számunkra. Fogadjátok szeretettel! "A hamburgerről él egy olyan tévhit, hogy egészségtelen. Nyílván azért alakult ki ez a kép, mert a gyorséttermek cukorral felfújt bucikban szinte zöldségek nélkül kínálják számunkra....

bővebben

További receptek

hoja

Élvezze a fenntartható húst!

Ezek a receptek ízletes és környezetbarát húsból készülnek. Fedezze fel, miért kedvez a legeltetés a fenntarthatóságnak és a vidékfejlesztésnek hazánkban.

Hol lehet megvásárolni
a bárány- és juhhúst?

Keresse meg a legközelebbi üzletet, és élvezze az egyedi ízt!