Pácolt báránynyak szelet fokhagymával és kakukkfűvel

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc + 3 óra pácolás

NEHÉZSÉGI FOK: könnyű

ADAG: 4

Hozzávalók:

  • 8 báránynyak szelet
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 160g gomba
  • 340g kisméretű hámozott burgonya
  • Olívaolaj
  • 10g mogyoró
  • 5g bazsalikom levél
  • 15g sherry ecet
  • Friss kakukkfű
  • Őrölt bors

Elkészítés

1. Szeleteld fel a fokhagymákat néhány friss kakukkfűvel. Keverjük össze néhány evőkanál olívaolajjal és kenjük be a hússzeleteket a páccal és hagyjuk néhány órát állni.

2. Eközben főzzük meg a burgonyát bő sós vízben. Öntsük le róla a vizet.

3. Tisztítsuk meg a gombákat és vágjuk negyedekre. Pirítsuk meg a gombákat olívaolajon egy nagy serpenyőben közepes lángon. Sózzuk meg.

4. Egy nagy serpenyőben süssük meg a hússzeleteket mindkét oldalon közepes lángon, majd borsozzuk.

5. A mogyorót a serpenyőben maradt fokhagymával és bazsalikommal pirítsuk meg, sózzuk és adjunk hozzá sherry ecetet. Tálaljuk a hússzeleteket a burgonyával és locsoljuk meg a fűszeres mártással.

Receptek

Babos-káposztás birka-székelygulyás

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 20. A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel az új projektben is tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója ismét Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és...

bővebben

További receptek

hoja

Élvezze a fenntartható húst!

Ezek a receptek ízletes és környezetbarát húsból készülnek. Fedezze fel, miért kedvez a legeltetés a fenntarthatóságnak és a vidékfejlesztésnek hazánkban.

Hol lehet megvásárolni
a bárány- és juhhúst?

Keresse meg a legközelebbi üzletet, és élvezze az egyedi ízt!