Wok-ban készült bárány zöldségekkel

Elkészítési idő: 25 perc Nehézségi fok: egyszerű Adagok száma: 4 Hozzávalók: 600g bárányborda 1 vöröshagyma ½ kisebb piros paprika ½ kisebb zöld paprika ½ kisebb sárga paprika ½ cukkini 4 nagy zöldbab 8 shitake gomba szójaszósz olaj só bors Elkészítés: 1. Egy nagy wok serpenyőben pirítsuk meg az olajjal bekent bárányborda darabokat. 2. Eközben vágjuk…

Részletek

Szaftos bárány nyakasorja

Elkészítési idő: 35 perc Nehézségi fok: egyszerű Adagok száma: 4 Hozzávalók: 12 báránynyak szelet 240g vöröshagyma 15g fokhagyma 40g zsemlemorzsa 420g fenyőmag 2 főtt tojás 65g fehér bor 600g húsleves alaplé Sáfrány Olaj Liszt 1 babérlevél Petrezselyem Só Bors Elkészítés: 1. Egy nagy edényben olajon pirítsuk meg a besózott és belisztezett hússzeleteket mindkét oldalán aranybarnára.…

Részletek

Rántott bárány nyakasorja mustárral és zöldfűszerekkel

Nehézségi fok: egyszerű Elkészítési idő: 10 perc + 3 óra pácolás Adagok száma: 4 Hozzávalók: 8 báránynyak szelet 20g méz 10g mustár 1 tojás Zsemlemorzsa Liszt Néhány vágott friss fűszernövény (petrezselyem, koriander, kakukkfű, rozmaring, oregano …) Olaj Só Őrölt bors Elkészítés: 1. Keverjük össze a mézet, a zöldfűszereket és a mustárt, majd a besózott hússzeleteket…

Részletek

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 6.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Medvehagymás zöldkéregben sült báránykeresztfartő, citrusos tavaszi főzelékkel Sokan vagyunk, akik hatalmas lelkesedéssel vártuk már a márciust, hiszen nekünk pécsieknek ez a hónap nem csupán…

Részletek

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 5.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! BÁRÁNYCOMB „VADASAN” SZALVÉTAGOMBÓCCAL A vadashoz számtalan élményem fűződik, de talán a legizgalmasabb kalandom a legelső saját készítésű vadasom volt, amelyet – mily meglepő –…

Részletek

Töltött bárányszelet

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 4 csont nélküli nyakszelet 4 szelet sajt 4 szelet sonka 1 felvert tojás Liszt Zsemlemorzsa Saláta levelek Őrölt bors Olívaolaj Só Elkészítés 1. Sózzuk meg a hússzeleteket, majd rakjunk mindegyikre egy szelet sajtot és egy szelet sonkát. Tekerjük fel a hússzeleteket úgy, hogy közben szorosan…

Részletek

Szent Jakab bárányszelet

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 8 báránycomb szelet 4 szelet sajt 4 vékony szelet Serrano sonka 2 tojás Liszt Zsemlemorzsa 350g főtt burgonya 40g vaj Őrölt bors Olívaolaj Só Elkészítés 1. Borsozuzuk meg a hússzeletek mindkét oldalát és forgassuk bele a diókéregbe. Nagy serpenyőben forró olajon pirítsuk meg a hússzeletek…

Részletek

Diókéregben sült báránycsülök körtepürével

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 perc NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 4 báránycsülök szelet 8 evőkanál pirított, apróra vágott dió Olívaolaj Só Bors Püré: 150 g hámozott, magozott körte ¼ vanília rúd 15 g vaj 1 evőkanál cukor Elkészítés 1. Borsozuzuk meg a hússzeletek mindkét oldalát és forgassuk bele a diókéregbe. Nagy serpenyőben forró olajon pirítsuk…

Részletek

Pácolt báránynyak szelet fokhagymával és kakukkfűvel

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc + 3 óra pácolás NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 8 báránynyak szelet 4 gerezd fokhagyma 160g gomba 340g kisméretű hámozott burgonya Olívaolaj 10g mogyoró 5g bazsalikom levél 15g sherry ecet Friss kakukkfű Őrölt bors Só Elkészítés 1. Szeleteld fel a fokhagymákat néhány friss kakukkfűvel. Keverjük össze néhány evőkanál olívaolajjal és…

Részletek