Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 8.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Flamand barna sörös báránycsülök, rakott burgonyával Amikor legelőször Belgiumban jártam – még tizenévesen, ahol a testvérem él a családjával – rengeteg izgalmas, ellenben magyar…

Részletek

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 7.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Bárányhússal töltött petrezselyem-ravioli, füstös paprikaszósszal, pirított erdei gombával Amikor jópár hónappal ezelőtt elhatároztam, hogy elkezdek kísérletezni a színes tésztákkal, nem gondoltam volna, hogy szerelembe…

Részletek

Wok-ban készült bárány zöldségekkel

Elkészítési idő: 25 perc Nehézségi fok: egyszerű Adagok száma: 4 Hozzávalók: 600g bárányborda 1 vöröshagyma ½ kisebb piros paprika ½ kisebb zöld paprika ½ kisebb sárga paprika ½ cukkini 4 nagy zöldbab 8 shitake gomba szójaszósz olaj só bors Elkészítés: 1. Egy nagy wok serpenyőben pirítsuk meg az olajjal bekent bárányborda darabokat. 2. Eközben vágjuk…

Részletek

Szaftos bárány nyakasorja

Elkészítési idő: 35 perc Nehézségi fok: egyszerű Adagok száma: 4 Hozzávalók: 12 báránynyak szelet 240g vöröshagyma 15g fokhagyma 40g zsemlemorzsa 420g fenyőmag 2 főtt tojás 65g fehér bor 600g húsleves alaplé Sáfrány Olaj Liszt 1 babérlevél Petrezselyem Só Bors Elkészítés: 1. Egy nagy edényben olajon pirítsuk meg a besózott és belisztezett hússzeleteket mindkét oldalán aranybarnára.…

Részletek

Rántott bárány nyakasorja mustárral és zöldfűszerekkel

Nehézségi fok: egyszerű Elkészítési idő: 10 perc + 3 óra pácolás Adagok száma: 4 Hozzávalók: 8 báránynyak szelet 20g méz 10g mustár 1 tojás Zsemlemorzsa Liszt Néhány vágott friss fűszernövény (petrezselyem, koriander, kakukkfű, rozmaring, oregano …) Olaj Só Őrölt bors Elkészítés: 1. Keverjük össze a mézet, a zöldfűszereket és a mustárt, majd a besózott hússzeleteket…

Részletek

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 6.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Medvehagymás zöldkéregben sült báránykeresztfartő, citrusos tavaszi főzelékkel Sokan vagyunk, akik hatalmas lelkesedéssel vártuk már a márciust, hiszen nekünk pécsieknek ez a hónap nem csupán…

Részletek

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 5.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! BÁRÁNYCOMB „VADASAN” SZALVÉTAGOMBÓCCAL A vadashoz számtalan élményem fűződik, de talán a legizgalmasabb kalandom a legelső saját készítésű vadasom volt, amelyet – mily meglepő –…

Részletek

Töltött bárányszelet

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 4 csont nélküli nyakszelet 4 szelet sajt 4 szelet sonka 1 felvert tojás Liszt Zsemlemorzsa Saláta levelek Őrölt bors Olívaolaj Só Elkészítés 1. Sózzuk meg a hússzeleteket, majd rakjunk mindegyikre egy szelet sajtot és egy szelet sonkát. Tekerjük fel a hússzeleteket úgy, hogy közben szorosan…

Részletek

Szent Jakab bárányszelet

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 8 báránycomb szelet 4 szelet sajt 4 vékony szelet Serrano sonka 2 tojás Liszt Zsemlemorzsa 350g főtt burgonya 40g vaj Őrölt bors Olívaolaj Só Elkészítés 1. Borsozuzuk meg a hússzeletek mindkét oldalát és forgassuk bele a diókéregbe. Nagy serpenyőben forró olajon pirítsuk meg a hússzeletek…

Részletek