Töltött bárányszelet

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 4 csont nélküli nyakszelet 4 szelet sajt 4 szelet sonka 1 felvert tojás Liszt Zsemlemorzsa Saláta levelek Őrölt bors Olívaolaj Só Elkészítés 1. Sózzuk meg a hússzeleteket, majd rakjunk mindegyikre egy szelet sajtot és egy szelet sonkát. Tekerjük fel a hússzeleteket úgy, hogy közben szorosan…

Részletek

Szent Jakab bárányszelet

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 8 báránycomb szelet 4 szelet sajt 4 vékony szelet Serrano sonka 2 tojás Liszt Zsemlemorzsa 350g főtt burgonya 40g vaj Őrölt bors Olívaolaj Só Elkészítés 1. Borsozuzuk meg a hússzeletek mindkét oldalát és forgassuk bele a diókéregbe. Nagy serpenyőben forró olajon pirítsuk meg a hússzeletek…

Részletek

Diókéregben sült báránycsülök körtepürével

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 perc NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 4 báránycsülök szelet 8 evőkanál pirított, apróra vágott dió Olívaolaj Só Bors Püré: 150 g hámozott, magozott körte ¼ vanília rúd 15 g vaj 1 evőkanál cukor Elkészítés 1. Borsozuzuk meg a hússzeletek mindkét oldalát és forgassuk bele a diókéregbe. Nagy serpenyőben forró olajon pirítsuk…

Részletek

Pácolt báránynyak szelet fokhagymával és kakukkfűvel

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc + 3 óra pácolás NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 8 báránynyak szelet 4 gerezd fokhagyma 160g gomba 340g kisméretű hámozott burgonya Olívaolaj 10g mogyoró 5g bazsalikom levél 15g sherry ecet Friss kakukkfű Őrölt bors Só Elkészítés 1. Szeleteld fel a fokhagymákat néhány friss kakukkfűvel. Keverjük össze néhány evőkanál olívaolajjal és…

Részletek

Padlizsánnal és báránnyal töltött pita joghurtos mártással

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű ADAG: 4 Hozzávalók: 4 nagyon vékony báránycomb filé 4 db pita 2 nagy salátalevél 1 padlizsán 1 nagy csomag újhagyma Őrölt bors Joghurtos mártás Olaj Só Elkészítés 1. Szeletelje fel a padlizsánt vékony szeletekre és egy kis olívaolajon pirítsa meg közepes lángon. A hagymát vékony szeletekre vágjuk fel…

Részletek

Báránysült francia lecsóval

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű ADAG: 4 Hozzávalók: 90 dkg bárányborda szelet A lecsóhoz: 1 cukkini 1 hagyma 1 piros paprika ½ padlizsán 300g sült paradicsom Olívaolaj Só Elkészítés 1. A sütőben olívaolajjal leöntva süssük meg a bárányborda szeleteket letakarva közepes hőmérsékleten, amíg meg nem pirul. 2. Közben a lecsóhoz vágjuk fel a…

Részletek

Barna sörös báránycsülök

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű ADAG: 4 Hozzávalók: 4 darab báránycsülök szelet 4 db mogyoróhagyma 3dl barna sör 35g nádcukor melasz Olaj Só Bors Püré: 3,5 dl tej 50g tejszín 40g vaj 350g hámozott főtt burgonya Elkészítés 1. Mindkét oldalon sózzuk és borsozzuk meg a hússzeleteket és egy nagy forró serpenyőben 5-6 perc…

Részletek