2023-ban is elstartoltak a Bárány Napok

Kategória: Blogbejegyzés | Sajtó

Az idei évben ismét 2 alkalommal kerülnek megrendezésre a Bárány Napok. A kezdeményezés célja a bárányhúsos ételek ismertetése és népszerűsítése a résztvevő éttermek segítségével.

A Bárány Napok időpontjai: 2023. március 31- április 1. és 2023. szeptember 29-30.

Tavaszi Bárány Napok

A tavaszi Bárány Napokat az idei évben a húsvét előtti hétvégére ütemeztük, ugyanis a húsvéti időszakban többen fogékonyak fogyasztani ebből a különleges húsféleségből, ezáltal a Bárány Napok felkelti a figyelmet és ösztönzi a fogyasztást. A második időpontot őszre, a karácsonyi és év végi rendezvények elé ütemeztük, hogy ezek ne akadályozzák az éttermek csatlakozását.

Az éttermek felkeresése február végén már megkezdődött, a márciusi eseményen 300 étteremből 43 jelezte, hogy részt vesz a Bárány Napokon. Az októberi eseményre további 5 étterem jelentkezett.

Kapcsolatfelvétel módja

A korábbi évekhez hasonlóan az éttermek felkeresése első körben e-mailben történt. Minden étteremnek kiküldésre került egy általános tájékoztató a Bárány Napok programjával kapcsolatban, illetve egy együttműködési nyilatkozat, amely kitöltésével lehetett csatlakozni a programhoz, valamint a Juh Terméktanácshoz is. A tájékoztató után telefonon is felkeresésre kerültek azok az éttermek, akiktől nem érkezett válasz. Ez esetben szóban is bemutatásra került a Bárány Napok célja és programja. Alapvetően az étteremvezetők lettek felkeresve telefonon, általában ők vagy a konyhafőnökök hozták meg a döntést. A szállodák éttermei esetén az egyeztetés a szállodaigazgatókkal vagy értékesítési munkatársakkal történt.

Kiválasztás módja

Alapvetően az előző években felkeresett éttermek listája volt az alap. A tavalyi évben több étterem jelezte, hogy vagy bezárni kényszerültek, vagy nincs lehetőségük csatlakozni a programhoz a bárányhús magas ára miatt. Ezért a listát további éttermek elérhetőségeivel bővítettük. Ezen listára csak olyan éttermek kerültek fel, akiknek az étlapja már tartalmazott bárányhúsos ételt. Az első körös, e-mailben való tájékoztatás után először azokat az éttermeket kerestük telefonon, akik már korábban részt vettek a programban, hiszen ők már ismerik a programot, közülük sokan szívesen csatlakoztak újra idén is a kezdeményezéshez. Emellett azok az éttermek kerültek felkeresésre, akiknek étlapjukon állandó vagy szezonális jelleggel szerepel bárányhússal készült étel, hiszen ők nagyobb hajlandósággal csatlakoznak a programhoz.

Elért éttermek

A kampány során 300 étterem lett felkeresve e-mailen, illetve telefonon. A 2023. március 31 – április 1. közötti Bárány Napokon 43 étterem vett részt, az októberi eseményre pedig összesen 47 étterem jelentkezett.

Tapasztalatok

  • Azt tapasztaltuk, hogy azok az éttermek, akik a korábbi években már részt vettek a programban, szívesen csatlakoztak idén is.
  • Az idei időpontválasztásoknál sikerült az első időpontot Húsvét közelébe szervezni, míg a másodikat szeptember végére.
  • A korábbi évekhez hasonlóan, idén is két napos esemény lett meghirdetve, illetve az idei évben is két alkalommal kerül megrendezésre a Bárány Napok, így az érdeklődők nagyobb létszámban érhetőek el.
  • Sok olyan étterem volt, akik szerettek volna csatlakozni, de nem volt lehetőségük bárányhúst beszerezni.
  • Az éttermek tulajdonosaival való beszélgetések során kiderült, hogy nemcsak a hús magas ára, hanem nehezen beszerezhetősége is problémát jelentett.

A résztvevő éttermek listája az alábbi linken érhető el:

Képek a Bárány Napokról:

[cc_share]

Kövesse híreinket!

Rádiós interjú az őszi Bárány Napokról

2023. szeptember 22-én, Kukovics Sándor, a Juh- és Kecske Terméktanács Ügyvezető Igazgatója számolt be a hazai bárányhús fogyasztás helyzetéről, továbbá az őszi Bárány Napokról a Jazzy Rádió Business Class műsorának Gasztro rovatában. Kukovics Sándor, a Juh- és Kecske...

bővebben

Nyomtatott sajtós megjelenések 2023-ban

2023-ban 10 db fizetett hirdetés jelent meg a nyomtatott sajtóban, amellyel több, mint 90 ezer embert értünk el. Ennek részleteit az alábbi táblázat foglalja össze: Médium - 2023Megjelenés dátumaMagyar Mezsgye2023. februárAgrárvilág2023. márciusHajdú-Bihari Napló2023....

bővebben

Legújabb bejegyzések

Hol lehet megvásárolni
a bárány- és juhhúst?

Keresse meg a legközelebbi üzletet, és élvezze az egyedi ízt!