2023. szeptember 22-én, Kukovics Sándor, a Juh- és Kecske Terméktanács Ügyvezető Igazgatója számolt be a hazai bárányhús fogyasztás helyzetéről, továbbá az őszi Bárány Napokról a Jazzy Rádió Business Class műsorának Gasztro rovatában.
Kukovics Sándor, a Juh- és Kecske Terméktanács elnökének nyilatkozata alapján a bárányhús közel 85%-a exportálásra kerül, legfőképpen Olaszországba, Izraelbe, Jordániába, Svájcba, Romániába, Németországba és Ausztriába, azonban a magyar fogyasztás nagyon alacsony.
A beszélgetés legfőbb célja a bárányhús népszerűsítése a magyarok körében, amely túlmutat a közkedvelt birkapörkölt fogyasztásán, hiszen ma már sokkal szélesebb körű felhasználási lehetőségek vannak. A www.barihus.hu weboldalon megtalálható a különböző bárányhúsból készült receptek leírása és elkészítésének folyamata, továbbá azoknak az éttermeknek a listája, ahol lehetőség van bárány hús fogyasztásra.
Emellett minden évben megrendezésre kerülnek a Bárány Napok, ahol bárki megkóstolhatja a finomabbnál finomabb bárányhúsból készült ételkülönlegességeket.
Az interjú meghallgatható itt: