Miért is érdemes sportolóként is juh- és bárányhúst fogyasztani?

Kategória: Blogbejegyzés

Szeretek egészségesen és változatosan táplálkozni, ezért sportolóként arra törekszem, hogy a lehető leghasznosabb és legjobb minőségű tápanyagokat jutassam be a szervezetembe. A rendszeres és aktív fizikai aktivitásom mellett azonban nem mindegy, milyen tápanyagokat milyen étrenddel pótolok.

A juh és bárányhús kiváló fehérjeforrás, ha eddig azt hitted, hogy le kell róla mondanod a sertéshúshoz hasonlóan, akkor engedd meg, hogy eláruljam: a bárány egy sovány húsféle, könnyen emészthető és koleszterinszegény választás, amelyet a diétád során is nyugodtan fogyaszthatsz. Többek között emiatt is célszerű lenne gyakrabban beiktatnunk az étrendünkbe, mivel a hal mellett a bárány- és a juhhús is gazdagon tartalmaz Omega 3 zsírsavat. Ez hatékonyan csökkenti a szív-ér rendszeri megbetegedések kockázatát, valamint gazdag B vitamin forrást is jelent a szervezet számára, ez pedig elengedhetetlen az emésztőrendszer és az idegrendszer zavartalan működéséhez.

Értékes tápanyagtartalma miatt, táplálkozástudományi szakértők szerint a bárányhúsnak hetente legalább 1-2 alkalommal kellene szerepelnie az étrendünkben, bármilyen elkészítési móddal, legyen az sütés, főzés, vagy párolás. Vörös hús révén, a marhahúshoz hasonlóan kiváló vasforrás és több vasat tartalmaz, mint például a hal-, vagy a csirkehús. A bárányhúsban található vas pedig hatékonyabban hasznosul a szervezetben, ennek köszönhetően jelentős segítséget nyújt a fáradékonyság és a vérszegénység leküzdésében is.

Rendkívül sokféleképpen elkészíthetjük. Süthetjük, párolhatjuk, grillezhetjük és roston is nagyon finom, zöldségekkel összefőzve pedig kiváló ragukat készíthetünk bárányból, tehát egyértelműen a változatos étrend része lehet. Ne felejtsük el, hogy a rendszeres fizikai aktivitás és a sportolás mellett külön figyelemmel kell lennünk a szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyagok élelmiszereken keresztül történő visszapótlására is.

#baranyhus #juhhus #fenntarthato #termeszetes #keresdazeuropait

Írta: Regős Lili (Facebook)

[cc_share]

Kövesse híreinket!

Rádiós interjú az őszi Bárány Napokról

2023. szeptember 22-én, Kukovics Sándor, a Juh- és Kecske Terméktanács Ügyvezető Igazgatója számolt be a hazai bárányhús fogyasztás helyzetéről, továbbá az őszi Bárány Napokról a Jazzy Rádió Business Class műsorának Gasztro rovatában. Kukovics Sándor, a Juh- és Kecske...

bővebben

Nyomtatott sajtós megjelenések 2023-ban

2023-ban 10 db fizetett hirdetés jelent meg a nyomtatott sajtóban, amellyel több, mint 90 ezer embert értünk el. Ennek részleteit az alábbi táblázat foglalja össze: Médium - 2023Megjelenés dátumaMagyar Mezsgye2023. februárAgrárvilág2023. márciusHajdú-Bihari Napló2023....

bővebben

Legújabb bejegyzések

Hol lehet megvásárolni
a bárány- és juhhúst?

Keresse meg a legközelebbi üzletet, és élvezze az egyedi ízt!