Nehézségi fok: egyszerű
Elkészítési idő: 10 perc + 3 óra pácolás
Adagok száma: 4
Hozzávalók:
- 8 báránynyak szelet
- 20g méz
- 10g mustár
- 1 tojás
- Zsemlemorzsa
- Liszt
- Néhány vágott friss fűszernövény (petrezselyem, koriander, kakukkfű, rozmaring, oregano …)
- Olaj
- Só
- Őrölt bors
Elkészítés:
1. Keverjük össze a mézet, a zöldfűszereket és a mustárt, majd a besózott hússzeleteket forgassuk bele. Pár órára tegyük be a hűtőbe.
2. Panírozzuk be a hússzeleteket a liszttel, a tojással és a zsemlemorzsával. Süssük ki a húst közepes hőmérsékleten bő olajban úgy, hogy mindkét oldala megsüljön. Csepegtessük le a hússzeleteket, miután kivettük az olajból és tálaljuk.
Jó étvágyat!