Padlizsánnal és báránnyal töltött pita joghurtos mártással

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc

NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű

ADAG: 4

Hozzávalók:

  • 4 nagyon vékony báránycomb filé
  • 4 db pita
  • 2 nagy salátalevél
  • 1 padlizsán
  • 1 nagy csomag újhagyma
  • Őrölt bors
  • Joghurtos mártás
  • Olaj

Elkészítés

1. Szeletelje fel a padlizsánt vékony szeletekre és egy kis olívaolajon pirítsa meg közepes lángon. A hagymát vékony szeletekre vágjuk fel és ugyanúgy pirítsuk meg, mint a padlizsánt.

2. Vágjuk kisebb szeletekre a húst és pirítsuk meg egy serpenyőben.

3. Mossuk meg a salátaleveleket és tépjük nagyobb darabokra kézzel.

4. Melegítsük fel a pitákat és nyissuk szét.

5. Töltsük meg a pitákat salátával, a bárányhússal és a zöldségekkel. Ízlés szerint joghurtos öntettel tálaljuk.

[cc_share]

Receptek

Mentás báránycomb steak  

Tovább folytatjuk a gasztronómiai kalandozást. Ezúttal Kalivoda Timi készített nekünk egy ínycsiklandó steak-et! Fogadjátok szeretettel! Ha húsételhez keresünk receptet, megannyi izgalmas ötletet találhatunk a receptkönyvekben és internetes recepttárakban, de...

bővebben

Báránysült mentamártással

Kóstold meg a különleges ízvilágát a frissen sütött, zsenge bárány combnak, melyet egy friss mentaszósz koronáz meg. Hagyd, hogy az ízek elkalauzoljanak egy gasztronómiai ízutazásra, amelyet ezúttal Annuskám álmodott meg! Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya 2...

bővebben

Ínyenc bárányburger fokhagymás majonézzel

A most következő receptet Kálci készítette el a számunkra. Fogadjátok szeretettel! "A hamburgerről él egy olyan tévhit, hogy egészségtelen. Nyílván azért alakult ki ez a kép, mert a gyorséttermek cukorral felfújt bucikban szinte zöldségek nélkül kínálják számunkra....

bővebben

További receptek

hoja

Élvezze a fenntartható húst!

Ezek a receptek ízletes és környezetbarát húsból készülnek. Fedezze fel, miért kedvez a legeltetés a fenntarthatóságnak és a vidékfejlesztésnek hazánkban.

Hol lehet megvásárolni
a bárány- és juhhúst?

Keresse meg a legközelebbi üzletet, és élvezze az egyedi ízt!