Rántott bárány nyakasorja mustárral és zöldfűszerekkel

Nehézségi fok: egyszerű

Elkészítési idő: 10 perc + 3 óra pácolás

Adagok száma: 4

Hozzávalók:

  • 8 báránynyak szelet
  • 20g méz
  • 10g mustár
  • 1 tojás
  • Zsemlemorzsa
  • Liszt
  • Néhány vágott friss fűszernövény (petrezselyem, koriander, kakukkfű, rozmaring, oregano …)
  • Olaj
  • Őrölt bors

Elkészítés:

1. Keverjük össze a mézet, a zöldfűszereket és a mustárt, majd a besózott hússzeleteket forgassuk bele. Pár órára tegyük be a hűtőbe.

2. Panírozzuk be a hússzeleteket a liszttel, a tojással és a zsemlemorzsával. Süssük ki a húst közepes hőmérsékleten bő olajban úgy, hogy mindkét oldala megsüljön. Csepegtessük le a hússzeleteket, miután kivettük az olajból és tálaljuk.

Jó étvágyat!

[cc_share]

Receptek

Mentás báránycomb steak  

Tovább folytatjuk a gasztronómiai kalandozást. Ezúttal Kalivoda Timi készített nekünk egy ínycsiklandó steak-et! Fogadjátok szeretettel! Ha húsételhez keresünk receptet, megannyi izgalmas ötletet találhatunk a receptkönyvekben és internetes recepttárakban, de...

bővebben

Báránysült mentamártással

Kóstold meg a különleges ízvilágát a frissen sütött, zsenge bárány combnak, melyet egy friss mentaszósz koronáz meg. Hagyd, hogy az ízek elkalauzoljanak egy gasztronómiai ízutazásra, amelyet ezúttal Annuskám álmodott meg! Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya 2...

bővebben

Ínyenc bárányburger fokhagymás majonézzel

A most következő receptet Kálci készítette el a számunkra. Fogadjátok szeretettel! "A hamburgerről él egy olyan tévhit, hogy egészségtelen. Nyílván azért alakult ki ez a kép, mert a gyorséttermek cukorral felfújt bucikban szinte zöldségek nélkül kínálják számunkra....

bővebben

További receptek

hoja

Élvezze a fenntartható húst!

Ezek a receptek ízletes és környezetbarát húsból készülnek. Fedezze fel, miért kedvez a legeltetés a fenntarthatóságnak és a vidékfejlesztésnek hazánkban.

Hol lehet megvásárolni
a bárány- és juhhúst?

Keresse meg a legközelebbi üzletet, és élvezze az egyedi ízt!