Rántott bárány nyakasorja mustárral és zöldfűszerekkel

Nehézségi fok: egyszerű

Elkészítési idő: 10 perc + 3 óra pácolás

Adagok száma: 4

Hozzávalók:

  • 8 báránynyak szelet
  • 20g méz
  • 10g mustár
  • 1 tojás
  • Zsemlemorzsa
  • Liszt
  • Néhány vágott friss fűszernövény (petrezselyem, koriander, kakukkfű, rozmaring, oregano …)
  • Olaj
  • Őrölt bors

Elkészítés:

1. Keverjük össze a mézet, a zöldfűszereket és a mustárt, majd a besózott hússzeleteket forgassuk bele. Pár órára tegyük be a hűtőbe.

2. Panírozzuk be a hússzeleteket a liszttel, a tojással és a zsemlemorzsával. Süssük ki a húst közepes hőmérsékleten bő olajban úgy, hogy mindkét oldala megsüljön. Csepegtessük le a hússzeleteket, miután kivettük az olajból és tálaljuk.

Jó étvágyat!

Receptek

BURGUNDI VÖRÖSBOROS BÁRÁNYPITE

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 34. A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel az új projektben is tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója ismét Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és...

bővebben

Lassan sült báránycomb

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 32. A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel az új projektben is tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója ismét Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és...

bővebben

További receptek

hoja

Élvezze a fenntartható húst!

Ezek a receptek ízletes és környezetbarát húsból készülnek. Fedezze fel, miért kedvez a legeltetés a fenntarthatóságnak és a vidékfejlesztésnek hazánkban.

Hol lehet megvásárolni
a bárány- és juhhúst?

Keresse meg a legközelebbi üzletet, és élvezze az egyedi ízt!