Báránysült francia lecsóval

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc

NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű

ADAG: 4

Hozzávalók:

  • 90 dkg bárányborda szelet

A lecsóhoz:

  • 1 cukkini
  • 1 hagyma
  • 1 piros paprika
  • ½ padlizsán
  • 300g sült paradicsom
  • Olívaolaj

Elkészítés

1. A sütőben olívaolajjal leöntva süssük meg a bárányborda szeleteket letakarva közepes hőmérsékleten, amíg meg nem pirul.

2. Közben a lecsóhoz vágjuk fel a hagymát, és a cukkinit és a padlizsánt szintén felkockázva külön edényben pároljuk meg borssal. A paradicsomot adjuk a megpárolt cukkini és padlizsán-keverékhez és adjuk hozzá a többi zöldséget is felvágva, majd alacsony hőfokon pároljuk meg. Sózzuk meg.

3. Kínáljuk a húst a lecsó mellé.

Receptek

Babos-káposztás birka-székelygulyás

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 20. A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel az új projektben is tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója ismét Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és...

bővebben

További receptek

hoja

Élvezze a fenntartható húst!

Ezek a receptek ízletes és környezetbarát húsból készülnek. Fedezze fel, miért kedvez a legeltetés a fenntarthatóságnak és a vidékfejlesztésnek hazánkban.

Hol lehet megvásárolni
a bárány- és juhhúst?

Keresse meg a legközelebbi üzletet, és élvezze az egyedi ízt!