Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Adagok száma: 4
Hozzávalók:
- 12 báránynyak szelet
- 240g vöröshagyma
- 15g fokhagyma
- 40g zsemlemorzsa
- 420g fenyőmag
- 2 főtt tojás
- 65g fehér bor
- 600g húsleves alaplé
- Sáfrány
- Olaj
- Liszt
- 1 babérlevél
- Petrezselyem
- Só
- Bors
Elkészítés:
1. Egy nagy edényben olajon pirítsuk meg a besózott és belisztezett hússzeleteket mindkét oldalán aranybarnára. Vegyük ki a húst és itassuk le róla az olajat. Ugyanebben az olajban fogjuk megpirítani a fenyőmagot és a zsemlemorzsát. Apróra vágjuk a vöröshagymát és megpirítjuk a abban az edényben, amelyben a húst sütöttük.
2. Miután közepen lángon üvegesre pároltuk a hagymát, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk tovább. Adjuk hozzá a hússzeleteket és a fehérbort, majd alacsonyabb fokozaton főzzük tovább.
3. Adjuk hozzá a kenyérmorzsát és az apróra vágott fenyőmagot, a sáfrányt és az alaplevet. Fedjük le és kb. 20 percig közepes lángon főzzük.
4. Megsózzuk és friss, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Jó étvágyat!