ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc
NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű
ADAG: 4
Hozzávalók:
- 4 darab báránycsülök szelet
- 4 db mogyoróhagyma
- 3dl barna sör
- 35g nádcukor melasz
- Olaj
- Só
- Bors
Püré:
- 3,5 dl tej
- 50g tejszín
- 40g vaj
- 350g hámozott főtt burgonya
Elkészítés
1. Mindkét oldalon sózzuk és borsozzuk meg a hússzeleteket és egy nagy forró serpenyőben 5-6 perc alatt süssük meg mindkét oldalát közepes lángon.
2. Ezután ugyanabba a serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat és a vékony csíkokra vágott hagymát pirítsuk meg, adjunk hozzá sört és melaszt, és hagyjuk alacsony hőmérsékleten párolódni a húst. Sózzuk meg.
3. Az apróra vágott burgonyát törjük össze meleg tejjel, a tejszínnel és a vajjal, sózzuk meg és alacsony hőfokon főzzük folyamatosan kevergetve, hogy ne ragadjon le.
4. Tálaljuk a húst a pürével együtt meglocsolva egy kis sörös mártással.