Padlizsánnal és báránnyal töltött pita joghurtos mártással

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc

NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű

ADAG: 4

Hozzávalók:

  • 4 nagyon vékony báránycomb filé
  • 4 db pita
  • 2 nagy salátalevél
  • 1 padlizsán
  • 1 nagy csomag újhagyma
  • Őrölt bors
  • Joghurtos mártás
  • Olaj

Elkészítés

1. Szeletelje fel a padlizsánt vékony szeletekre és egy kis olívaolajon pirítsa meg közepes lángon. A hagymát vékony szeletekre vágjuk fel és ugyanúgy pirítsuk meg, mint a padlizsánt.

2. Vágjuk kisebb szeletekre a húst és pirítsuk meg egy serpenyőben.

3. Mossuk meg a salátaleveleket és tépjük nagyobb darabokra kézzel.

4. Melegítsük fel a pitákat és nyissuk szét.

5. Töltsük meg a pitákat salátával, a bárányhússal és a zöldségekkel. Ízlés szerint joghurtos öntettel tálaljuk.

Receptek

Lassan sült báránycomb

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 32. A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel az új projektben is tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója ismét Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és...

bővebben

Lancashire-i báránypörkölt

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 29. A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel az új projektben is tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója ismét Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és...

bővebben

További receptek

hoja

Élvezze a fenntartható húst!

Ezek a receptek ízletes és környezetbarát húsból készülnek. Fedezze fel, miért kedvez a legeltetés a fenntarthatóságnak és a vidékfejlesztésnek hazánkban.

Hol lehet megvásárolni
a bárány- és juhhúst?

Keresse meg a legközelebbi üzletet, és élvezze az egyedi ízt!