Töltött bárányszelet

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc

NEHÉZSÉGI FOK: könnyű

ADAG: 4

Hozzávalók:

  • 4 csont nélküli nyakszelet
  • 4 szelet sajt
  • 4 szelet sonka
  • 1 felvert tojás
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • Saláta levelek
  • Őrölt bors
  • Olívaolaj

Elkészítés

1. Sózzuk meg a hússzeleteket, majd rakjunk mindegyikre egy szelet sajtot és egy szelet sonkát. Tekerjük fel a hússzeleteket úgy, hogy közben szorosan nyomjuk.

2. Panírozzuk be a szeleteket, majd olívaolajon, közepes lángon süssük arany barnára. Szedjük ki a szeleteket konyhai papírtörlőre.

3. Tálaljuk a húst zöld salátalevelekkel.

Tippek, ötletek:

A feltekert hússzeletek igen vastagok lehetnek, ezért mindenképpen közepes lángon süssük, hogy a hús közepe is kellően át tudjon sülni.

Receptek

BURGUNDI VÖRÖSBOROS BÁRÁNYPITE

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 34. A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel az új projektben is tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója ismét Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és...

bővebben

Lassan sült báránycomb

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 32. A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel az új projektben is tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója ismét Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és...

bővebben

További receptek

hoja

Élvezze a fenntartható húst!

Ezek a receptek ízletes és környezetbarát húsból készülnek. Fedezze fel, miért kedvez a legeltetés a fenntarthatóságnak és a vidékfejlesztésnek hazánkban.

Hol lehet megvásárolni
a bárány- és juhhúst?

Keresse meg a legközelebbi üzletet, és élvezze az egyedi ízt!