ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc
NEHÉZSÉGI FOK: könnyű
ADAG: 4
Hozzávalók:
- 8 báránycomb szelet
- 4 szelet sajt
- 4 vékony szelet Serrano sonka
- 2 tojás
- Liszt
- Zsemlemorzsa
- 350g főtt burgonya
- 40g vaj
- Őrölt bors
- Olívaolaj
- Só
Elkészítés
1. Borsozuzuk meg a hússzeletek mindkét oldalát és forgassuk bele a diókéregbe. Nagy serpenyőben forró olajon pirítsuk meg a hússzeletek mindkét oldalát közepes lángon körülbelül 7 percig. A felesleges olaj eltávolítására, szedjük ki a húst konyhai papírtörlőre.
2. Vajon pároljuk meg a körtéket közepes lángon a vaníliával és adjuk hozzá a cukrot. Ha megpuhultak a körték, akkor pürésítsük le.
3. Tálaljuk a húst a körtepürével együtt.
Tippek, ötletek:
Ebben az esetben a diófélék tökéletesen illeszkednek a bárányhúshoz. Fontos megjegyezni azonban, hogy a diófélék könnyen megégnek, ezért nem szabad túl forró olajon pirítani őket.