Báránysült francia lecsóval

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc

NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű

ADAG: 4

Hozzávalók:

  • 90 dkg bárányborda szelet

A lecsóhoz:

  • 1 cukkini
  • 1 hagyma
  • 1 piros paprika
  • ½ padlizsán
  • 300g sült paradicsom
  • Olívaolaj

Elkészítés

1. A sütőben olívaolajjal leöntva süssük meg a bárányborda szeleteket letakarva közepes hőmérsékleten, amíg meg nem pirul.

2. Közben a lecsóhoz vágjuk fel a hagymát, és a cukkinit és a padlizsánt szintén felkockázva külön edényben pároljuk meg borssal. A paradicsomot adjuk a megpárolt cukkini és padlizsán-keverékhez és adjuk hozzá a többi zöldséget is felvágva, majd alacsony hőfokon pároljuk meg. Sózzuk meg.

3. Kínáljuk a húst a lecsó mellé.

[cc_share]

Receptek

Mentás báránycomb steak  

Tovább folytatjuk a gasztronómiai kalandozást. Ezúttal Kalivoda Timi készített nekünk egy ínycsiklandó steak-et! Fogadjátok szeretettel! Ha húsételhez keresünk receptet, megannyi izgalmas ötletet találhatunk a receptkönyvekben és internetes recepttárakban, de...

bővebben

Báránysült mentamártással

Kóstold meg a különleges ízvilágát a frissen sütött, zsenge bárány combnak, melyet egy friss mentaszósz koronáz meg. Hagyd, hogy az ízek elkalauzoljanak egy gasztronómiai ízutazásra, amelyet ezúttal Annuskám álmodott meg! Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya 2...

bővebben

Ínyenc bárányburger fokhagymás majonézzel

A most következő receptet Kálci készítette el a számunkra. Fogadjátok szeretettel! "A hamburgerről él egy olyan tévhit, hogy egészségtelen. Nyílván azért alakult ki ez a kép, mert a gyorséttermek cukorral felfújt bucikban szinte zöldségek nélkül kínálják számunkra....

bővebben

További receptek

hoja

Élvezze a fenntartható húst!

Ezek a receptek ízletes és környezetbarát húsból készülnek. Fedezze fel, miért kedvez a legeltetés a fenntarthatóságnak és a vidékfejlesztésnek hazánkban.

Hol lehet megvásárolni
a bárány- és juhhúst?

Keresse meg a legközelebbi üzletet, és élvezze az egyedi ízt!